2013-08-11 18:22:28• hírek • Kocsis Zoltán

Nótár Mary volt a roma fesztivál sztárvendége

Szombaton és vasárnap immár ötödik alkalommal rendezte meg a Pro Európa Roma Párt Szatmár megyei szervezete a megyei tanács segítségével a Nemzetközi Roma Fesztivált. A kétnapos eseménysorozatnak a Kossuth-kert adott otthont.

A szombati nap elsősorban a gyerekekről szólt, vasárnap viszont egymásnak adták át a színpadot a hazai és külföldi előadók. Horváth Ignác, a Roma Párt Szatmár megyei szervezetének elnöke elmondta, Magyarországról és Szlovákiából is várnak fellépőket. Szatmár megyéből nagykárolyi, tasnádi, ombódi és sárközújlaki előadók kaptak szerepet a nap folyamán - természetesen a szatmárnémetiek mellett.

A rendezvény sztárja az „Itt a piros, hol a piros" énekese, a magyarországi Nótár Mary volt. Ő vasárnap 18.00 órától lépett a színpadra. Utána a Magestic Band, majd M.C. Pedró következett, az utolsó fellépő pedig 21.00 órai kezdettel Rigó János.

„A rendezvény célja, hogy szórakozási és ismerkedési lehetőséget biztosítsunk a romáknak, nem csak a szatmáriaknak. Ugyanakkor kulturális szempontból is fontos, ezzel is szeretnénk hozzájárulni hagyományaink megőrzéséhez", fogalmazott Horváth.

A fesztivál összköltségvetése 20.000 lej, amit a megyei tanács és a támogatók biztosítottak. „Ez sajnos kevesebb, mint az előző években. Kis pénzből nehéz színvonalas fesztivált szervezni, de megpróbáltuk kihozni a maximumot", jegyezte meg Horváth.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: